woensdag 23 november 2011

Fabrieksverkoop Max Bloch (Anderlecht) 1-4 december

Herinner je de trui voor Kelly haar lief, uit die prachtige gele stof? Awel, volgende week is het weer van dat:

FABRIEKSVERKOOP STOFFEN:KERST
Particulieren welkom

Overgordijnen - meubel - Feesten- Kleding & vintage - enz
Vanaf donderdag 1 tot en met zondag 4 december, organiseren wij een grote fabrieksverkoop in stoffen, van 10 tot 18h30 U.

Wij zullen u verschillende kwaliteiten aanbieden aan niet te geloven prijzen, eveneens in de hogere kwaliteitsklasse. O.a. meer dan 10.000 meters tussen 3 en 5 € (140 cm breedte). Coupes en coupons aan spotprijzen.
Ons bedrijf is gelegen te Sint-Pieters-Leeuw, 900 m van afrit 16 op ring rond Brussel (afrit Coca-Cola / IKEA ANDERLECHT ). Het toegangsplan (noodzakelijk zelfs met gps ) is te vinden op: www.maxbloch.be

Etn MAX BLOCH N.V. - Groothandel in Stoffen
Bergensestw, 71 (in de zoning rijden) 1600 Sint-Pieters-Leeuw Tel: +32 0032 (0)2 377 00 49
en français

vrijdag 4 november 2011

Jaja, we bestaan nog ;-)

En zo werd het november, en ligt de vorige naaiavond alweer meer dan drie weken achter ons. Een maandag, per uitzondering, en hoewel dat niet de juiste dag blijkt om een massale opkomst te garanderen, was het weeral een gezellige bedoening.

Met geklets, en tips over "hoe lok ik mijn lief mee naar een fabrieksverkoop".

Met gesnoep, en alweer meer lekkers voorradig dan wat we opkregen. (En is deze niet geweldig, zelfgemaakte pralines in no time: wat rice krispies in een papieren mini cakevormpje, giet er gesmolten chocola over [wit/melk/zwart], laat afkoelen, en klaar! Dank u, Marjolein)

Met enige hilariteit ook. De generale repeteerders van Mamma Medea hadden last van het gepiep van de deur naar het toilet. Die misschien 5 keer was geopend, maar dankzij ons was dit euvel alvast verholpen voor tijdens de voorstellingen, want een vriendelijke technieker kwam het krakende scharnier op efficiënte wijze van olie voorzien. Op fluistertoon, want zo praten ze daar, ja, ook als ze een paar verdiepingen hoger in het gebouw zijn. En ook als ze hardop geantwoord worden.

En natuurlijk werd er ook geknipt, genaaid en zelfs gebreid. En er werden tips uitgewisseld. De links naar de capes ben ik Nancy nog verschuldigd, en bij deze laat ik u allen meegenieten. De trigger was het besef dat een zwangere buik niet in mijn -nochtans uitgebreide- collectie winterjassen past. Maar eigenlijk is een cape sowieso een plezant kledingstuk, dat me trouwens enigszins nostalgisch aan mijn kleutertijd doet terugdenken. Geen idee of dat toen mode was, maar ik had er één, en vond die geweldig. De links dus: hier een samenvatting van patronen (om te naaien én om te breien), en als je het ook absurd vindt om evenveel uit te geven aan verzendingskosten als aan het patroon zelf, is er nog altijd deze gratis versie.
En 'fin lainage sec', dat is dus een dunnere wollen stof. Voor de 'drap de laine' heb ik gekookte wol gekocht. Als nu nog de winterslaapbehoefte afneemt, en als bovendien mijn machientje de dikke lagen aankan, wie weet kan ik u dan op donderdag 17 november het resultaat laten zien.

PS Sara is met vakantie, kan iemand anders een strijkijzer en -plank voorzien?