dinsdag 20 december 2011

Fou de Coudre sessie 4

We zijn niet de flinkste blogsters, maar dat geeft niet zoveel, want naaien en eindeloos kwetteren, dat kunnen wij wel, daar in Schaarbeek.

Liefst onder het genot van een verse appelflap, meegebracht door Marjolein, die elke maand haar populariteit verder ziet toenemen, met dank aan haar fijn gezelschap én aan het lekkers dat altijd uit haar tas tevoorschijn komt.

Vorige week mochten we nog 2 nieuwe gezichten verwelkomen op de vierde Fou de coudre bijeenkomst (net nu we alle namen bijna kenden... jaja). En werd er nogmaals licht jaloers naar Maja's overlock geloensd, dat ziet er toch allemaal zo professioneel uit. We bespraken de voor- en nadelen van Spoonflower, kijken stiekem allemaal een beetje uit tot Nele's bestelling binnenkomt; kwestie dat we die stof toch eens van dichtbij kunnen bekijken en bevoelen. Deelden tips over te groot uitgevallen naaisels ("ge moet daar in groeien" - een tip die we maar al te graag ter harte nemen; en we namen nog een appelflap). Bespraken uitgebreid de al dan niet sympathieke verkopers van naaigerief in het Brusselse (die lieve, lieve man van de Merceri de Bruxelles!). En intussen verschenen onder meer een kinderjurkje, zakdoekenzakskes, een Zsazsa-halterjurk, een messengerbag, een superzacht herdersvestje (heeft u daar 'n andere naam voor?) en een superzacht dekentje.

En als u vindt dat dit toch overdreven is qua wollige gezelligheid; wat denkt u dan nog van deze voordelen van de leukste naaiclub van de hoofdstad: een spontaan aanbod om ten huize Tine knoopsgaten te komen stikken, bij gebrek aan een voldoende geavanceerd naaimachine (Merci Tine, ik heb er uiteindelijk drukknopen ingezet). Of nog: een mailtje van Kelly, enkele weken na Fou de Coudre sessie 3; dat ze bij Gemaakt een laatste coupon bootjesstof te koop had zien staan - en of dat mij niet zou interesseren, nadat 'k bij de vorige naaisessie tot de vaststelling gekomen was dat 'k nét te weinig stof had voor een rok. Merci Kelly, de stof is gearriveerd en ligt geknipt klaar om in elkaar gezet te worden.

Soit, pakt dat we volgende keer nog eens een fototoestel meebrengen; dat u wat beeldend bewijs hebt van zoveel schoons. En zo wensen we iedereen veel naai-tijd voor het komende jaar; tot in januari!

2 opmerkingen:

 1. Ha, en gisteren is de Spoonflowerstof aangekomen, jeej. Ik zal mijn bevindingen delen en zeker van alles een voelstukske bijhouden.
  (alsof ik tegen volgende keer alles zou verwerkt hebben, haha, remember de cape)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kwam via via deze blog tegen, vind het kei-tof. Ben fotografe en zou heel graag eens in jullie clubke komen fotograferen !

  Zouden jullie daarvoor openstaan ?

  Marleen

  BeantwoordenVerwijderen