zaterdag 28 september 2013

26 september 2013

Ik kreeg klachten. Vooral van mezelf, maar toch. 't Was weer Fou De Coudre, de tweede van onze derde jaargang alweer. Er was piepklein bezoek in de vorm van onze nieuwste baby Minke en ondergetekende vierde zowaar haar eerste avondje uit zonder dochter.

Maar die klachten, die betreffen dus het updaten van dit blog. Volledig terecht. De laatste foto die op dit medium gepost werd, toont een schoorvoetende beginnende naaister die trots een dolfijnent-shirt showt. Van dat schoorvoeten is inmiddels geen sprake meer, het Ikea-machientje werd ingeruild voor wat professioneler materiaal en dat leverde vorige week deze prachtige jurk op:


Naar een patroontje uit Stof voor durf-het-zelvers, één van de vaste waarden in ons clubje (en ongetwijfeld ook bij de collega's). Andere favorieten zijn uiteraard Allemaal Rokjes en Zo Geknipt. Gaan ook regelmatig over de tong maar zag ik nog niet verschijnen op een naaiavond: De Poppen van Tante Hilde en Homemade mini couture - over die laatste werd juichend het nieuws onthaald dat er nu ook een boek voor dames van bestaat, zie de pagina van auteur Astrid-Fia De Craecker op de site van de uitgeverij.

Enkele andere sfeerbeelden van de avond:

Voor een naaiclub staan daar eigenlijk verdacht weinig naaimachines, valt het u ook op? De parkeerhel rondom ons clubhuis De Kriekelaar is daar uiteraard niet vreemd aan. Zo'n naaimachine weegt algauw een paar kilo en 't is geen lachertje om daar ver mee te stappen. En aangezien dichtbij parkeren vrijwel nooit lukt, en die zware kolossen meezeulen op tram en bus ook niet meevalt, laten meer en meer naaisters hun beste vriend vaak thuis. (Bovendien waren er van ons bescheiden clubje in zijn tweejarig bestaan al 7 leden zwanger, en in die gezegende toestand laat je maar wat graag overtollige ballast thuis). En dan gaan ze aan het tekenen, knippen, breien of haken. Zoals onze Miek hierboven. Ze verbaasde al menig clublid met haar prachtige creaties met breinaalden en haakpen.

Wat gefleem en gesmeek leverde een fijne belofte op: één van de volgende keren komt er een workshop van Miek! Ze stuurt nog een mailtje naar iedereen over wat we moeten meebrengen (welke wol en welke haaknaald) en ze zal ons iets eenvoudigs leren haken. Voor absolute beginners. Er werden verschillende ideeën geopperd en ik denk dat het beenwarmers gingen worden. Of een buffsjaaltje. U hoort er nog van!

By the way: tegen de volgende keer verwachten wij nòg twee nieuwe boelekes. Zo spannend allemaal! Dames, brengt iedereen zijn lapjes mee, we moeten dringend weer kadootjes maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten