vrijdag 25 april 2014

23 april 2014 - afscheid van Katrien!

De laatste Fou voor één van onze trouwste naaisters. Haakster tegenwoordig vooral. Katrien is er vrijwel altijd. En bijna altijd als eerste. Een paar jaar geleden kwam ze bij ons terecht, een paar weken nadat ze haar eerste naaimachine kocht. Een tijdje geleden schakelde ze over op de haaknaald. En ze moet altijd een klein beetje overdrijven. Zo haakte ze een sprei voor een tweepersoonsbed, van kilo's garen. En die sprei verhuist nu mee naar Frankrijk, waar onze Katrien een nieuw leven begint. Een sprong in het diepe, die ons toch allemaal een klein tikkeltje jaloers maakt. Hoe dat leven er gaat uitzien, dat weet ze nog niet.

Wat wij wel weten is dat onze naaiavondjes alvast een pak stiller zullen verlopen; never a dull moment met Kate Blanket in huis.

Straf genoeg heb ik ze niet gefotografeerd, deze laatste keer. Dat is nu toch wel spijtig. Wel haar hand, de zoutjes, haar doosje garen en een bekertje cremant.


Dag Katrien. We gaan je vrolijke getater missen. Stuur ons een kaartje. En wie weet komen we wel eens op bezoek. Een naaiweek in la douce France. Of een wijnweek.

naast drinken en afscheid nemen werd er ook wel één en ander gemaakt, woensdagavond.


zoals daar zijn: een afgewerkt bloesje van jonkvrouw Maja:


Goudkoorts bij de meisjes van Tine


 het regenboogdekentje voor de regenboogdochter van onze regenboogkoningin Miek:


en ik de reeks: minimum aan moeite, maximum aan resultaat: naai eens een sterrenknoopje op je teenslippers, en versier een gratis vilten ipad-hoesje met knopen uit de Zeeman. (En als je geen gratis vilten ipad-hoesje hebt gekregen, dan maak je dat gewoon zelf. Het hele project zal ruim geschat tien minuten langer duren.)Geen opmerkingen:

Een reactie posten